Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijzigingen in LO BRP 2024.Q1

Op 1 januari 2024 treedt versie 2024.Q1 van het Logisch Ontwerp BRP (LO BRP) in werking. Met ingang van 2024 start RvIG voor het LO met een nieuwe versienummering. Het nummer bestaat uit het jaar, gevolgd door een punt, de letter Q en het nummer van het kwartaal.

LO BRP 2024.Q1 bevat de volgende wijzigingen:

Oplossen verschillen BAG-BRP [W180]

Vanaf 1 januari 2024 komt er een koppeling tussen het actuele woon- of briefadres in de BRP en een adres in de BAG. De gegevens in de BAG zijn hierbij leidend. Dus de adresgegevens op de Persoonslijst in de BRP moeten dezelfde waarden bevatten als de gegevens van het gekoppelde adres in de BAG.  Lees meer over deze BAG-BRP koppeling.

Tekstuele aanpassingen

Naast deze wijziging is een aantal tekstuele aanpassingen gedaan, waarvan er twee het vermelden waard zijn:

  • De beschrijving van de webservice voor het aanvragen van een voorraad A-nummers in paragraaf 5.2.18 is bijgewerkt. De beschrijving is nu in lijn met de laatste versie van de technische specificaties (WSDL). Er is ook een API met dezelfde functionaliteit en daarvan is de beschrijving toegevoegd in paragraaf 5.2.19.
  • De instructie voor gemeenten in de beschrijving van de berichtencyclus voor het Opnemen van verwijsgegevens (par. 5.2.7) is aangepast. Bij dubbelopnemingen die het gevolg zijn van een onvolledige of afgebroken verhuiscyclus, moet de achtergebleven persoonslijst niet afgevoerd (opgeschort met reden "F"), maar verwijderd worden. De huidige gemeente van inschrijving van een persoon kan dan een verwijsbericht naar zijn vroegere gemeente van inschrijving sturen.
     

Wil je meer lezen over geplande of al uitgevoerde wijzigingen? Dat kan op de pagina met het wijzigingsoverzicht, hier vind je ook de documenten met de beschrijving van de functionele inhoud en het LO-wijzigingsdocument.

 

Delen

Scroll naar boven