Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijzigingen in LO BRP 2024.Q3

Op maandag 1 juli 2024 treedt versie 2024.Q3 van het Logisch Ontwerp BRP (LO BRP) in werking. In LO BRP 2024.Q3 zijn drie wijzigingen opgenomen.

Nieuw endpoint in BRP API: verblijfplaatshistorie [W187]

In de BRP API wordt een nieuw endpoint opgenomen: /verblijfplaatshistorie. Hiermee is het mogelijk om van een specifiek persoon de historie van verblijfplaatsen te bevragen op basis van het burgerservicenummer van de persoon en een peildatum of een periode.

Verbeteren spontane verstrekking over afgevoerde PL [W188]

Geregeld wordt in de BRP per ongeluk een persoonslijst aangelegd voor iemand die al een persoonslijst heeft. Het gevolg is dat de betreffende persoon met twee persoonslijsten in de BRP staat, met verschillende A-nummers. Wanneer een dergelijke dubbelopneming wordt geconstateerd, wordt één van de twee persoonslijsten afgevoerd met opschortreden ‘F’ (ten onrechte opgenomen). BRP-V stuurt daarop een Ng01-bericht (Afvoeren PL) aan alle afnemers die een afnemersindicatie hebben staan bij de afgevoerde PL. Dat Ng01-bericht bevat momenteel alleen gegevens over de afgevoerde PL zelf, niet over de PL die overblijft. Het is afnemers daardoor niet altijd duidelijk dat er nog een actuele persoonslijst is waarbij zij een nieuwe afnemersindicatie zouden moeten plaatsen. Daarom voegen we, naast het A-nummer van de afgevoerde PL, het A-nummer van de overgebleven PL toe aan het Ng01-bericht. Dat maakt de link tussen beide persoonslijsten duidelijk.

Nieuwe zoekingang in BRP API - personen [W196]

In LO 2024.Q2 is informatie over gezag toegevoegd aan de BRP Personen API. Informatie omtrent gezag van of over een persoon kon worden bevraagd via de functie "raadpleeg met burgerservicenummer". Op verzoek van de Politie wordt er nu een aparte zoekingang toegevoegd "zoek met adresseerbaar object identificatie". Hiermee kan de politie met één enkele bevraging alle gezagsrelaties opvragen van alle personen die als bewoner staan ingeschreven op een adres.

Wil je meer lezen over geplande of al uitgevoerde wijzigingen? Dat kan op de pagina met het wijzigingsoverzicht, hier vind je ook de documenten met de beschrijving van de functionele inhoud en het LO-wijzigingsdocument.

Delen

Scroll naar boven