Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbeeldregistraties RAAS

Gemeenten zijn verplicht registraties bij te houden van identificatiekaarten voor het Reisdocumenten Aanvraag- en Archiefstation (RAAS). En ook van de authenticatiekaart voor het mobiele vingerafdrukopnameapparaat (MVA). De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) heeft 2 voorbeeldregistraties beschikbaar.

Registratie, bewaren en gebruik identificatiekaarten RAAS

Gemeenten zijn verplicht een registratie bij te houden van identificatiekaarten en aan wie deze kaarten zijn verstrekt (artikel 80 lid 2 en 3 van de Paspoortuitvoeringsregeling Nederland, PUN). Zo wordt vastgelegd welke personen toegang hebben tot het RAAS en tot welke gegevens de medewerkers toegang hebben. Het RAAS registreert deels. De autorisatiebevoegde reisdocumenten is verantwoordelijk voor een volledige registratie.

De autorisatiebevoegde aanvraagstation is verantwoordelijk voor het gebruik en het bewaren van de uitgegeven opstartkaarten (artikel 80a lid 2 van de PUN).

Authenticatiekaart MVA

Uitgevende instanties zijn verantwoordelijk voor het gebruik en het bewaren van de verstrekte authenticatiekaart voor de MVA. Het is raadzaam om ook van deze kaart een registratie bij te houden.

Voorbeeldregistraties voor gemeenten

RvIG heeft 2 voorbeeldregistraties beschikbaar voor identificatiekaarten RAAS en authenticatiekaart MVA. De voorbeeldregistraties helpen je een juiste registratie bij te houden. De registraties zijn beschikbaar in Word en Open Document, zodat je de documenten kunt bewerken en opslaan.  

Scroll naar boven