Overslaan en naar de inhoud gaan

Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties

Intro

Het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) is onderdeel van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Het MFO helpt bedrijven en overheidsorganisaties bij het corrigeren van een fout in een overheidsregistratie.

We ondersteunen overheidsorganisaties ook met advies en coördinerende werkzaamheden. Zo werken we mee aan een nog betere kwaliteit van overheidsregistraties.

Wil je een melding doen als particulier, als bedrijf of ZZP'er?

Klik dan hier voor een van de formulieren op een andere pagina.

LET OP: Van donderdag 7 september 20.00 uur tot zondag 10 september 11.00 uur was er storing met de formulieren van het Meldpunt in Overheidsregistraties (MFO). Deze storing is inmiddels verholpen.  Heb je tijdens deze periode melding gedaan en hiervan nog geen ontvangstbevestiging gekregen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088-9001000, zodat we kunnen nakijken of jouw melding wel door het MFO is ontvangen. Of maak opnieuw een melding via het meldingsformulier hieronder.

Vragen?

088 900 1000
Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Nieuws

  • Wijzigingen in de BRP per 1 oktober

    Vanaf 1 oktober is een nieuwe versie van het Logisch Ontwerp (LO) BRP van kracht. Dit LO 4.5 bevat de volgende wijzigingen:

  • VNG, NVVB en RvIG ondertekenen afsprakenkader LAA

    De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) hebben op donderdag 14 september het afsprakenkader Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA) ondertekend. Deze ondertekening vormt een mooie afronding van de wettelijke inbedding van LAA in de wet BRP.

  • Melding maken van nieuwe inschrijvingen op een woonadres

    Gemeenten schrijven burgers die aangifte doen van een nieuw adres in op dit nieuwe adres. Toch kan het voorkomen dat een burger zich – al dan niet met opzet – laat inschrijven op een reeds bewoond adres zonder dat de huidige bewoner dat weet. De huidige bewoner kan hier problemen van ondervinden, zoals post voor deze spookbewoner, deurwaardersbezoek of een afwijzing voor een toeslag omdat het inkomen van deze spookbewoner wordt meegeteld. Het informeren van de huidige bewoners kan het herstellen van foutieve inschrijvingen versnellen.

Scroll naar boven