Overslaan en naar de inhoud gaan

Technische documentatie BRP

Intro

Hier vind je alle technische documentatie rondom (het beheer van) de Basisregistratie Personen.

De servercertificaten die voorheen op de website stonden publiceren we nu op het platform GitHub. Een uitleg hoe GitHub werkt en een link naar de juiste plek op het platform staat ook op deze pagina.

Vragen?

088 900 1000
Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Nieuws

  • Wijzigingen in de BRP per 1 oktober

    Vanaf 1 oktober is een nieuwe versie van het Logisch Ontwerp (LO) BRP van kracht. Dit LO 4.5 bevat de volgende wijzigingen:

  • VNG, NVVB en RvIG ondertekenen afsprakenkader LAA

    De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) hebben op donderdag 14 september het afsprakenkader Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA) ondertekend. Deze ondertekening vormt een mooie afronding van de wettelijke inbedding van LAA in de wet BRP.

  • Melding maken van nieuwe inschrijvingen op een woonadres

    Gemeenten schrijven burgers die aangifte doen van een nieuw adres in op dit nieuwe adres. Toch kan het voorkomen dat een burger zich – al dan niet met opzet – laat inschrijven op een reeds bewoond adres zonder dat de huidige bewoner dat weet. De huidige bewoner kan hier problemen van ondervinden, zoals post voor deze spookbewoner, deurwaardersbezoek of een afwijzing voor een toeslag omdat het inkomen van deze spookbewoner wordt meegeteld. Het informeren van de huidige bewoners kan het herstellen van foutieve inschrijvingen versnellen.

Scroll naar boven