Tineke en Consuela

Op basis van jouw gegevens bij verschillende overheidsorganisaties worden veel zaken geregeld. Het is dus belangrijk dat jouw gegevens kloppen. Soms gaat er iets fout. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Hoe los je dat op? 

Tineke was al twee jaar verhuisd, toen ze erachter kwam dat haar oude woning nog steeds op haar naam stond. Ze nam meteen contact op met haar gemeente, die haar doorverwees naar haar vorige woonplaats. Bij beide gemeentes vond ze niet de juiste contactpersoon en ook bij het Kadaster en mijnoverheid.nl kwam Tineke niet verder.
 Tot Tineke bij het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties terechtkwam. Het Meldpunt nam contact op met Consuela, die werkt op de afdeling ketenfouten van haar gemeente, en heeft op deze manier geholpen door de juiste contactpersoon te vinden.  In overleg met het Meldpunt pakte Consuela de melding met spoed op. De fout werd dankzij goed onderling overleg snel gevonden.

Nu is het oude koophuis van Tineke uit de registratie gehaald en is meteen gecontroleerd of deze wijziging op mijnoverheid.nl is verwerkt. Ook weten contactpersonen binnen de overheid elkaar nu beter te vinden.

En Tineke? Zij is heel blij dat ze geen belastingaanslagen over haar oude huis meer ontvangt. Missie geslaagd.