Overslaan en naar de inhoud gaan

Register paspoortsignaleringen

Intro

Het Register paspoortsignaleringen (RPS) is een overzicht van personen die geen recht hebben op een  paspoort. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn bijvoorbeeld misbruik of fraude. In het RPS staan je persoonsgegevens. Als je in het RPS staat, kun je geen paspoort krijgen en/of moet je je huidige paspoort inleveren. Onder bijzondere omstandigheden kun je soms tóch een Nederlands paspoort krijgen.

Het plaatsen van je gegevens in het RPS is een maatregel om het Nederlands reisdocument te beschermen. Het Nederlandse paspoort en de Nederlandse identiteitskaart zijn documenten waar mensen veel vertrouwen in hebben. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Deze betrouwbaarheid kan in gevaar komen door misbruik ervan.

Telefonisch kunnen wij geen gegevens inzien, niet aangeven wat de status is van jouw overeenstemmingsverzoek en niet zien voor hoe lang je nog op de signaleringslijst staat. Daarnaast kunnen wij je ook niet doorverbinden naar collega’s die deze inzage wel hebben.

Voor inhoudelijke informatie of het indienen van een overeenstemmingsverzoek, kan je een e-mail sturen naar info@rvig.nl. Voor algemene vragen over RPS en de procedure kun je bellen naar 088-9001000. Maandag tot en met vrijdag van 8:30 - 17:00.

Nieuws

  • 10 jaar BRP – Midden in de maatschappij en nog altijd even betrouwbaar

    De Basisregistratie Personen (BRP) viert dit jaar haar 10de verjaardag. Dit jaar staan we daar op verschillende momenten bij stil. Want de BRP is een echte teamplayer, zij is er niet voor zichzelf, maar voor de hele overheid. Een onmisbare kracht voor het uitvoeren van tal van overheidstaken. Zonder BRP geen hielprikjes, geen stempassen, geen rijbewijzen, geen DigiD, geen uitkeringen en geen contact met burgers in het buitenland.

  • Evaluatie van het experiment ‘Seintje’

    Het doel van het experiment ‘Seintje’ is om te onderzoeken of het verzenden van meldingen over nieuwe inschrijvingen op woonadressen door gemeenten bijdraagt aan het verbeteren van de adreskwaliteit en het de burger helpt. Om dit te kunnen beoordelen wordt het experiment geëvalueerd door ministerie van BZK. Hierbij is informatie vanuit gemeenten onmisbaar. Op 14 december 2023 hebben gemeenten een brief ontvangen van het ministerie van BZK over deze evaluatie van het experiment ‘Seintje’.

Scroll naar boven