Overslaan en naar de inhoud gaan

Caribisch deel koninkrijk

Intro

RvIG werkt op verschillende vlakken samen met het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit zes eilanden. Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn, net als Nederland, zelfstandige landen. Bonaire, Sint Eustatius en Saba, zijn bijzondere gemeenten van Nederland. Samen heten deze drie bijzondere gemeenten: Caribisch Nederland. Ze worden ook wel de BES-eilanden genoemd.

Lees meer...

Vragen?

088 900 1000
Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Nieuws

  • Vervanging servercertificaten PIVA-V

    Op donderdag 16 november verlopen de servercertificaten van PIVA-V. Op woensdag 15 november vervangt RvIG om 8.00 uur het huidige servercertificaat van de PIVA-V proefomgeving en productieomgeving.

  • Wetsvoorstel invoering Burgerservicenummer en voorzieningen digitale overheid voor inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba in consultatie

    Vijf wetswijzigingen regelen dat de Openbare Lichamen van Bonaire, Sint Eustatius en Saba het BSN voor inwoners kunnen registreren en mogen verwerken, waardoor het wettelijk mogelijk is om voorzieningen van de digitale overheid, zoals het inlogmiddel DigiD, in te voeren. Met een DigiD kunnen inwoners bij overheidsorganisaties in Europees en Caribisch Nederland online inloggen en zaken regelen. Een belangrijke stap voorwaarts in de ambitie van het kabinet om de dienstverlening van de overheid te digitaliseren en gelijkwaardig te maken aan die van Europees Nederland.  Vandaag start de internetconsultatie van het wetsvoorstel, gelijktijdig wordt het voor advies aan de Autoriteit Persoonsgegevens en de Commissie Bescherming Persoonsgegevens BES voorgelegd. Beoogd is dat de wetswijzigingen in 2025 ingaan. 

  • Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

    De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit Basisregistratie Personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering (BZK), geeft hiermee uitvoering aan de ambities van het kabinet om studenten uit Bonaire, Saba en Sint Eustatius, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten vóór aankomst in Nederland een BSN te geven. Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Scroll naar boven