Overslaan en naar de inhoud gaan

Caribisch deel koninkrijk

Intro

RvIG werkt op verschillende vlakken samen met het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit zes eilanden. Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn, net als Nederland, zelfstandige landen. Bonaire, Sint Eustatius en Saba, zijn bijzondere gemeenten van Nederland. Samen heten deze drie bijzondere gemeenten: Caribisch Nederland. Ze worden ook wel de BES-eilanden genoemd.

Lees meer...

Vragen?

088 900 1000
Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Nieuws

  • Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

    De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit Basisregistratie Personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering (BZK), geeft hiermee uitvoering aan de ambities van het kabinet om studenten uit Bonaire, Saba en Sint Eustatius, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten vóór aankomst in Nederland een BSN te geven. Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

  • PIVA-PL opvragen

    De laatste tijd ontvangen wij signalen van de afdelingen burgerzaken in het Caribisch deel van het Koninkrijk, dat gemeenten in Europees Nederland regelmatig (onterecht) een PIVA persoonslijst (PL) bij hen opvragen.

Scroll naar boven