Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisregistratie Personen

Intro

De Nederlandse overheid registreert persoonsgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). Alle overheidsinstellingen en bestuursorganen zoals de Belastingdienst, zijn verplicht voor hun taken gebruik te maken van deze gegevens.
RvIG is verantwoordelijk voor de veilige opslag van deze gegevens en de uitwisseling ervan, dit bespaart veel rompslomp. Tegelijk wordt je privacy gewaarborgd. Instellingen krijgen namelijk alleen toegang tot die gegevens die zij nodig hebben om hun wettelijke taak uit te voeren.
De BRP bevat persoonsgegevens van inwoners van Nederland (ingezetenen) en van personen (niet ingezetenen) die Nederland hebben verlaten of die korter dan 4 maanden in Nederland wonen. Bijvoorbeeld omdat ze tijdelijk werken of studeren in Nederland.

Vragen?

088 900 1000
Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Nieuws

  • Vervanging servercertificaten BRP/GBA-berichtendienst

    Vanaf 6 november moeten alle gemeenten en afnemers met een mailbox in de BRP/GBA-berichtendienst het publieke deel van nieuwe servercertificaten gaan gebruiken. Ook het IP-adres waarnaar de verbinding wordt gelegd, verandert.

  • Nieuwe HUP versie 3.9 per 1 oktober

    Met ingang van 1 oktober treedt de HUP, versie 3.9 in werking. In deze versie zijn de voorschriften opgenomen uit het Logisch Ontwerp 4.5

Scroll naar boven