Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisregistratie Personen

Intro

De Nederlandse overheid registreert persoonsgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). Alle overheidsinstellingen en bestuursorganen zoals de Belastingdienst, zijn verplicht voor hun taken gebruik te maken van deze gegevens.
RvIG is verantwoordelijk voor de veilige opslag van deze gegevens en de uitwisseling ervan, dit bespaart veel rompslomp. Tegelijk wordt je privacy gewaarborgd. Instellingen krijgen namelijk alleen toegang tot die gegevens die zij nodig hebben om hun wettelijke taak uit te voeren.
De BRP bevat persoonsgegevens van inwoners van Nederland (ingezetenen) en van personen (niet ingezetenen) die Nederland hebben verlaten of die korter dan 4 maanden in Nederland wonen. Bijvoorbeeld omdat ze tijdelijk werken of studeren in Nederland.

Vragen?

088 900 1000
Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Nieuws

  • Wijzigingen in LO BRP 2024.Q3

    Op maandag 1 juli 2024 treedt versie 2024.Q3 van het Logisch Ontwerp BRP (LO BRP) in werking. In LO BRP 2024.Q3 zijn drie wijzigingen opgenomen.

  • Inschrijven Caribische studenten in de BRP

    Na de zomer starten er weer studenten uit Bonaire, Saba, Sint Eustatius, Aruba, Curaçao of Sint Maarten een opleiding in Nederland. Nieuw in dit studiejaar (2024- 2025) is dat een deel van deze studenten al een burgerservicenummer (BSN) heeft als zij in Nederland aankomen. Hoe zit dat ook alweer?

  • Verhuizing datacenter Webapplicatie LAA

    In verband met de verhuizing naar een nieuw datacenter is de Webapplicatie LAA (WALAA) op dinsdag 18 juni na 18.00 uur niet beschikbaar voor gemeenten.

Scroll naar boven