Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisregistratie Personen

Intro

De Nederlandse overheid registreert persoonsgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). Alle overheidsinstellingen en bestuursorganen zoals de Belastingdienst, zijn verplicht voor hun taken gebruik te maken van deze gegevens.
RvIG is verantwoordelijk voor de veilige opslag van deze gegevens en de uitwisseling ervan, dit bespaart veel rompslomp. Tegelijk wordt je privacy gewaarborgd. Instellingen krijgen namelijk alleen toegang tot die gegevens die zij nodig hebben om hun wettelijke taak uit te voeren.
De BRP bevat persoonsgegevens van inwoners van Nederland (ingezetenen) en van personen (niet ingezetenen) die Nederland hebben verlaten of die korter dan 4 maanden in Nederland wonen. Bijvoorbeeld omdat ze tijdelijk werken of studeren in Nederland.

Vragen?

088 900 1000
Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Nieuws

  • Experimentbesluit dataminimalisatie BRP treedt in werking

    Op maandag 22 april treedt het Experimentbesluit dataminimalisatie Basisregistratie Personen (BRP) in werking. Hiermee wordt het voor RvIG wettelijk mogelijk om informatieproducten te leveren aan BRP-afnemers die deelnemen aan het experiment. Zoals bijvoorbeeld de leeftijd in plaats van de geboortedatum, de aanschrijfwijze in plaats van een set gegevens over de naam of direct bruikbare informatie over gezag. Deelnemers aan het experiment verwerken hierdoor minder persoonsgegevens, waardoor zij beter kunnen voldoen aan de AVG.

  • LO BRP 2024.Q2 in werking getreden

    Vanaf vandaag, maandag 22 april, treedt versie 2024.Q2 van het Logisch Ontwerp BRP (LO BRP) in werking. In deze nieuwe versie van het LO zijn vier wijzigingen opgenomen.

  • Wijzigingen in LO BRP 2024.Q2

    Vanaf 22 april treedt versie 2024.Q2 van het Logisch Ontwerp BRP (LO BRP) in werking. In deze nieuwe versie van het LO zijn vier wijzigingen opgenomen.

Scroll naar boven